Tekin Ekmeklik Buğday

Tescil yılı: 2014
Islahçı kuruluş: GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi
Islah yöntemi: Seleksiyon
Sap ve yaprak özellikleri: Bitki boyu orta-uzundur.
Başak yapısı: Başak; orta uzunlukta, beyaz renkli, kılçıklı, yoğunluğu gevşek,
gittikçe incelmekte ve mumsudur.
Tane özellikleri: Tane rengi beyaz, yarı sert ve bin dane ağırlığı 32-40 (gr)
arasındadır.
Tarımsal özellikleri: Yazlıktır.
Teknolojik özellikleri
1- Hektolitre ağırlığı (kg/hl) 79-84
2- Protein oranı (%)12-16
3- Sedimantasyon değeri 32-60
4- Enerji değeri 120-250
5- Un verimi (%) 60-70
6- Absorbsiyon (%) 60-68
Verim durumu(kg/da): Optimum şartlarda ortalama verimi 600 kg/da civarında olup,
verim potansiyeli 800 kg/da’a kadar çıkabilmektedir.
Hastalık durumu: Sarı pasa karşı tolerant
Çeşidin Tavsiye Edilebileceği Bölgeler: Güneydoğu Anadolu Bölgesi yağışa dayalı ve sulu alanlar