Nacibey Ekmeklik Buğday

TESCİL YILI: 2008

ISLAH METODU: Melezleme

MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

  • Başak beyaz ve kılçıklıdır.
  • Dane kırmızı ve yarı serttir.
  • Bitki Boyu 100-110 cm ‘dır

TARIMSAL ÖZELLİKLERİ.:

  • Kışa ve yatmaya dayanıklıdır
  • Kardeşleme kapasitesi yüksektir
  • Takviye sulama ve gübrelemeye iyi tepki verir
  • Verim kuru şartlarda 350-400 kg/da,taban araziler veyaz destek sulama ile 650 kg/da’a ulaşır

KALİTE ÖZELLİKLERİ:

  • 1000 dane ağırlığı 6-38g.
  • Hektolitre ağırlığı 77-79 kg.
  • Protein oranı %10-13
  • Sedimentasyonu 35-40 ml
  • Ekmeklik kalitesi orta iyidir.İyi bakım şartları ile ekmeklik kalitesi yükselmektedir

HASTALIK VE ZARARLARI:

  • Doğal epidemi koşullarında bölgenin önemli hastalıklarından sarı pas,sürme ve rastığa dayanıklıdır

ÖNERİLDİĞİ ALANLAR

  • Orta Anadolu ve Geçit Bölgeleri’nde kır bayır alanlar hariç kuru,yarı taban-taban aalanlar ile pancar yerleri ve destek sulama imkanı bulunan yerlere önerilir