TESCİL YILI: 2008
ISLAH METODU: Melezleme
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
- Başak beyaz ve kılçıklıdır.
- Dane kırmızı ve yarı serttir.
- Bitki Boyu 100-110 cm ‘dır
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ.:
- Kışa ve yatmaya dayanıklıdır
- Kardeşleme kapasitesi yüksektir
- Takviye sulama ve gübrelemeye iyi tepki verir
- Verim kuru şartlarda 350-400 kg/da,taban araziler veyaz destek sulama ile 650 kg/da’a ulaşır
KALİTE ÖZELLİKLERİ:
- 1000 dane ağırlığı 6-38g.
- Hektolitre ağırlığı 77-79 kg.
- Protein oranı %10-13
- Sedimentasyonu 35-40 ml
- Ekmeklik kalitesi orta iyidir.İyi bakım şartları ile ekmeklik kalitesi yükselmektedir
HASTALIK VE ZARARLARI:
- Doğal epidemi koşullarında bölgenin önemli hastalıklarından sarı pas,sürme ve rastığa dayanıklıdır
ÖNERİLDİĞİ ALANLAR
- Orta Anadolu ve Geçit Bölgeleri’nde kır bayır alanlar hariç kuru,yarı taban-taban aalanlar ile pancar yerleri ve destek sulama imkanı bulunan yerlere önerilir