Tescil yılı |
2013 |
Islah edildiği yer ve yılı |
Diyarbakır-2013 |
Başvuru yapan kuruluş |
GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü |
Islahçı kuruluş |
GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi |
Islah yöntemi |
Seleksiyon |
Sap ve yaprak özellikleri |
Bitki boyu kısa, yatmaya dayanıklı, sağlam saplıdır. |
Başak yapısı |
Başak kısa ve Beyaz renkli, kılçıklı ve şekli gittikçe incelen olup, başak yoğunluğu sıktır. Başakta mumsuluk vardır. |
Tane özellikleri |
Tane rengi beyaz, yarı sert ve bin dane ağırlığı ağırlığı 27-36 (gr) arasındadır. |
Tarımsal özellikleri |
Yazlıktır. |
Teknolojik özellikleri |
1- Hektolitre ağırlığı (kg/hl) |
77.1-82 |
2- Protein oranı (%) |
12-16 |
3- Sedimantasyon değeri |
30-45 |
4- Enerji değeri |
100-175 |
5- Un verimi (%) |
58-64 |
6- Absorbsiyon (%) |
61-66 |
Verim durumu(kg/da) |
Optimum şartlarda ortalama verimi 400 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 900 kg/da’a kadar çıkabilmektedir. |
Hastalık durumu |
Sarı pasa karşı tolerant |
Çeşidin Tavsiye Edilebileceği Bölgeler |
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yağışa dayalı ve sulu şartlarda |