Fırat 87 Kırmızı Mercimek

Tescil Yılı 2012
Islah Edildiği Yer ve Yılı Diyarbakır – 1987
Çeşit Sahibi Kuruluş GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi
Islahçı Kuruluş GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi
Islah Yöntemi İntrodüksiyon
Morfolojik Özellikler 1.Bitki Boyu : 40-50 cm
2.İlk Bakla Yüksekliği : 16-20 cm
3.Bitki Büyüme Şekli : Yarı Yatık
4.Çiçeklenme Gün Sayısı : 162-167 gün
5.Fizyolojik Olum Gün Sayısı : 190-230 gün
Tane Özellikleri 1.1000 Tane Ağırlığı : 35-40 g
2.Kotiledon Rengi : Kırmızı
3.Tane Kabuk Rengi : Pembe,üzeri siyah noktalı
4.Büyüme Tabiatı : Kışlık
Teknolojik Özellikleri 1.Su Alma Kapasitesi(g/tane) : 0,035
2.Şişme Kapasitesi (ml/tane) : 0,04
3.Su Alma İndeksi (%) : 1,073
4.Şişme İndeksi (%) : 2,33
5.Elek Değerleri (%) : 4,5 mm’likte 50,9
4 mm’likte 43,4
Tarımsal Özellikleri Tescil Denemelerindeki;
Ortalama Verim Potansiyeli : 175-225 kg/da
Hastalık Durumu Tescil denemeleri süresince hastalık görülmemiştir.